Valorile personale și cum le putem folosi - Specialist in coaching - life, career & business coaching
15667
post-template-default,single,single-post,postid-15667,single-format-standard,sfsi_plus_actvite_theme_default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Valorile personale și cum le putem folosi

Valorile personale și cum le putem folosi

Idetificarea valorilor personale ne ajută să filtrăm într-un mod rapid deciziile importante din cadrul jobului sau a vieții personale.

Ca să fiu mai explicit, dacă ne cunoaștem valorile personale putem vedea cât din ele sunt aplicate în cadrul jobului. Dacă le regăsești în locul actual de muncă înseamnă că este motivul pentru care mai ești încă acolo.

Când vrei să faci o alegere bună de job, conform valorilor tale, este recomandat să studiezi viziunea și misiunea acelei firme, să vezi, să simți că ele și există în cadrul ei, nu numai sloganul.

Toate acestea le poți verifica prin tot ce reprezintă ea în interior: povestea, sistemul de control, obiceiurile, cultura organizațională și simboluri.

Verificare pe care o poți face căutând despre firma respectivă sau prin discuțiile avut cu cineva din interior, care este în măsură să-ți spună povestea.

Din experiența mea o firmă își poate pierde valoarea când povestea se retrage. În mare parte se întâmplă când firma crește și fondatorul se retrage, lăsând posibilitatea de dezvoltare.

Dacă valorile tale personale cele mai importante sunt: familia, dezvoltare personală, organizare și le regăsești la acest job, în mod categoric vei corespunde și vei aduce un aport măreț în dezvoltarea ei. Corelând aceste valori crează motivarea la locul de muncă și jobul devine o plăcere și nu o necesitate.

Dacă ești dominat/ă de frustrare, stres și neîmplinire duminica, când încă mai este weekend și mintea ta fuge că iar trebuie să merg la muncă, îți recomand să te pui la masă și să vezi unde te afli.

Valorile, consider eu, sunt elementele cheie, esențialul interiorului tău, axa integrității tale. Dacă jobul îți afectează viața ta de familie și este ca valoare pe prima poziție în ierarhia ta și pe locul doi avem siguranța financiară, să înțelegi motivul pentru care ești frustrat/ă și demotivat/ă. Frustrarea se activează când jobul amenință o poziție superioară în scara de valori.

Aceste criterii se pot aplica și în relația de cuplu sau viața personală.

Doresc să menționez că valorile nu sunt același lucru cu nevoile noastre.

Valorile cunoscute (personale și profesionale-valorile firmei) filtrează realitatea ta și iei decizii (în viață și job) instante și bune în majoritatea cazurilor.

Dacă altă dată le făceai din instinct astăzi le poți face cu o logică, cunoscându-ți valorile.

Dacă iți place ce citesti, impărtăseste-le si prietenilor:
Pin Share
Fara comentarii

Adauga un comentariu: