PRIMA DATA IN VIATA - Specialist in coaching - life, career & business coaching
15402
post-template-default,single,single-post,postid-15402,single-format-standard,sfsi_plus_actvite_theme_default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

PRIMA DATA IN VIATA

PRIMA DATA IN VIATA

O zi normală, albă, de aprilie!

Poate o să vi se pară ciudat, dar întotdeauna când faci prima oara un lucru, este extraordinar, asemenea unui copil care vede pentru prima dată ceva, descoperă, acea curiozitate virgină care te conectează în prezent și automat îți reduce miile de gânduri.

Mereu când aduci cunoașterea prezentă și nu esti obișnuit cu ea, recomand ca fiecare lucru pe care îl faci, deși l-ai făcut de mai multe ori, să-l redescoperi, ca și cum îl vezi/simți pentru prima oară: îl pipăi, îl miroși, îl privești în cel mai mic detaliu; îți pui chiar întrebări:

– Oare ce pot să mai fac cu el?

– Cum ar reacționa un copil?

– Ce senzații îmi provoacă?

– Mă motivează, o mai fac?

– Îmi aduce fericire, o repet?

Toate sunt procese de conștientizare prezentă.

Astăzi am dat zăpada din fața blocului, pentru prima oară în viața mea. Recunosc că nu este o mândrie, dar am simțit nevoia să o adaug aici, ca un proces pe care l-am parcurs și încă suntem virgini pe unele linii care ne clădesc umanitatea.

Am o poveste în spatele acestei întâmplări plăcute. Acum 2 săptămâni când Cel de Sus ne-a mai dat cu alb, am fost întâmpinat de vecina mea care mi-a declanșat o parte din butoane, chiar se pricepea, din punctul meu de vedere:

– „Vecine, nu mai dai și tu zăpada, că locuiești și tu aici?”

Am crezut că răzui tot în câteva secunde, fără instrumente, se declanșase o avalanșă în mine, reacțiile au fost instante, am reușit să scot într-un timp record câteva cuvinte fără să gândesc.

– „Vecine, eu nu am vrut să te supăr, nu asta era intenția mea, pur și simplu am vrut să îi ajuți pe cei care o fac deja, că nu au puterea necesară și eu nu sunt în stare.”

Ideea este că acestă femeie m-a îngenunchiat, un om de la Dumnezeu, care se manifesta ca atare, un om bun care a avut grijă să își arate această latură până a dispărut pe scări.

Nu m-am văzut pe mine, am început să caut vinovați și să judec într-un timp record, chiar dacă am încercat să controlez momentul.

Am plecat în acel moment bucuros că am conștientizat gafa mea și am reușit totuși să o gestionez.

Astăzi mi-am facut rost de instrument, am sunat pe la 2 vecini, si mi-am luat revanșa, mi-am rupt cârca la zăpadă, am dat-o cum nu a mai făcut-o nimeni!

Las aici o schemă care m-a ajut în acesată poveste, o am lipită pe dulap.

GÂNDUL [mentalități, convingeri și percepții (despre tine și despre alții)] -> EMOȚII-> COMPORTAMENTE -> REZULTATE

Există o pauză în gândire care nu se poate măsura, datorită dimensiunii minuscule, dacă reușești să o descoperi, REZULTATELE sunt altele.

 

Să fiți iubiți și conștienți că poate să fie prima dată orice.

Dacă iți place ce citesti, impărtăseste-le si prietenilor:
Pin Share
Fara comentarii

Adauga un comentariu: