Inteligența emoțională în managementul modern - Specialist in coaching - life, career & business coaching
15670
post-template-default,single,single-post,postid-15670,single-format-standard,sfsi_plus_actvite_theme_default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Inteligența emoțională în managementul modern

Inteligența emoțională în managementul modern

Structura pe care o avem este extraordinară. Am crescut, fiecare dintre noi în diferite medii, nu prea prielnice pentru cunoașterea acestor laturi emoționale. Au fost stopate toate trăirile, manifestațiile pe care nu ni le doream. Nu am avut putere de exprimare și le-am dus, cărat cu noi ca adulți și le refulăm în cel mai nepotrivit moment. Acest adult a mai luat cu el, din perioada lui de copil și neajunsurile pe care le-a transformat în obiective foarte clare, devenind credințe și stau la loc de frunte alături de valorile personale.

Toate aceste credințe, neajunsuri le vrem umplute (sunt promisiunile noastre către părinți sau mai bine zis sunt promisiunile pe care ni le-am adresat nouă atunci), ne-au dus la ocuparea unor poziții de conducere, în care emoția nu își avea locul pentru a-ți atinge performanța.

Ne-am structurat așa bine șablonul, tiparul, încât rezultatele sunt decisive. Adică am găsit cheia succesului și așa trebuie să mergem, adică aceasta este direcția.

Ești un manager care găsește mereu soluția, atât în job cât și în viața personală. Totul are o logică pentru tine, dacă ea nu există nu trece de acceptare, nu este aprobată de către tine.

Până și în relația cu partenera/ul aplici acest tipar.

Când începi să descoperi puțin partea emoțională și conștientizezi istoricul tău, din cărți și din alte surse, tot îi cauți o logică și găsești soluții.

Ca manageri avem soluții pentru orice și mereu vei căuta, este modul tău de supraviețuire.

Îți este foarte greu să apelezi la cineva, ca specialist, pentru că soluția o cauți din sursele tale și le consideri benefice, ai senzația de suficiență, ai idee cam cum stă treaba.

Este o metodă foarte bună de a supraviețui și pe care nu o vrei schimbată.

Te-ai gândit vreodată dacă această structură „a ta”, programele pe care le aplici și le consideri modele îți aparțin cu adevărat? Te reprezintă pe tine ca valoare?

Subconștientul tău derulează un program, în funcție de ce sentimente și emoții ai în secunda respectivă.

Nu o spun eu, o spun cei din neuroștiință, ceea ce practici tu conștient reprezintă 5%, în cel mai bun caz, dar se duce spre 1%. Iar când nu ești pe fază, prin sentimentele pe care le ai, se pune caseta/programul din arhivă, preaia subconștientul.

În astfel de momente tu nu ești prezent în viața ta, rezultatele nu mai țin de tine și după începi să te certi și să te acuzi că nu ești în stare.

Sunt importante emoțiile pentru că, conștientizezi ce declanșează și ce programe se derulează, ce casetă este pusă din arhivă ta. Odată ce conștientizezi programul/caseta tu decizi dacă îi dai play sau refuzi.

Eu, sunt un Manager care caută soluții și în acest moment. Mi-am păstrat această abilitate care îmi aduce beneficii și caut astfel de soluții implicând și emoționalul.

Învăț să conștientizez programele, casetele înregistrate, arhivate în casa mea (modele nedorite din educația mea emoțională), să nu se deruleze dacă nu mă reprezintă pe mine.

Pentru a activa această parte ai nevoie de „puterea voinței” sau mai bine zis de PUTERE.

Partea frumoasă a acestei povești este că tu, ca manager, ai această PUTERE. Ocupi o poziție care te-a depășit și ești acolo prin programele deja activate subconștient în mare parte.

Ai toate resursele pentru conectarea cu tine!

Te duc, unde sunt deja!

Dacă nu ai înțeles ce am vrut să spun în mare parte, dar rezonezi cu ceva, clarificăm într-o sesiune gratuită.

Recunoștință!

Sesiune gratuită

Bogdan,
Lider Transformațional

Dacă iți place ce citesti, impărtăseste-le si prietenilor:
Pin Share
Fara comentarii

Adauga un comentariu: