Întâlnirea cu cea mai importantă persoană din viața ta - Specialist in coaching - life, career & business coaching
15390
post-template-default,single,single-post,postid-15390,single-format-standard,sfsi_plus_actvite_theme_default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Întâlnirea cu cea mai importantă persoană din viața ta

Întâlnirea cu cea mai importantă persoană din viața ta

Foarte rare sunt diminețile în care am o stare de liniște. De la prima trezire sunt asaltat de o cireadă de gânduri. Mintea mea își conturează scenariile, to do-ul zilei și deja începe să-mi consume energia. Urgent mă ridic din pat și fac echipă cu corpul meu pentru conștientizarea unei alte zile.

Aplic #mindfulness de peste un an, în fiecare zi. Nu am un istoric în ceea ce mă privește, dar simțirile pe care le am m-au făcut să practic acest „sport” în profunzime.

Nu eram adeptul acestei linii! Eram omul care știa ce avea de făcut, siguranța era la ea acasă, stările de neliniște erau normale și parcă înțelese. Problemele nu erau ale mele și situațiile la muncă mi se păreau normale, chiar dacă îmi produceau o grămadă de frustrări.  

Odată ce parctici #mindfulness conștientizezi reacțiile, stările, gândurile, emoțiile. Trăirea ta în prezent!  

Stresul apare destul de des la mine și sunt obișnuit cu el. El m-a făcut să am ceea ce am acum, el mi-a dat ambiție, m-a ajutat să iau bacul, la facultate, la diferite examene și atestări, la repetatele promovări la locul de muncă…el m-a adus aici și acum.

Dacă nu ești conștient, nivelul de stres crește zilnic și dacă nu este tratat afectează sănătatea, relațiile, starea de bine și munca.

Stresul nu este dăunător, el de multe ori ne ajută, dar în cantități mari ne poate cauza probleme. Iar când ne creează aceste probleme reacționam ciudat, fugă sau luptă, depinde de fiecare. Eu fug de mănânc pământul!

 Programează-ti #meditația și nu rata întâlnirea cu tine. Ești cea mai importantă persoană din viața ta. 

Ca să înțelegi puțin mai bine acest aspect, pentru că poate nu ești familiar și te disperă ideea de #meditatie #mindfulness…stai cu tine preț de 5, 10 minute și fii conștient de corpul tău, de respirația ta, de bătăile inimii și ce muncă este acolo fără ca tu să realizezi.

Modul prezent este singurul moment în care putem să fim în viață, să știm ceva, să percepem ceva, să învățăm ceva, să acționăm, să schimbăm și să vindecăm. 

Fii conștient,  fii acum.

 Amin

 

Dacă iți place ce citesti, impărtăseste-le si prietenilor:
Pin Share
Fara comentarii

Adauga un comentariu: