GLUME PROASTE - Specialist in coaching - life, career & business coaching
15462
post-template-default,single,single-post,postid-15462,single-format-standard,sfsi_plus_actvite_theme_default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

GLUME PROASTE

GLUME PROASTE

Se spune că fiecare glumă are o parte de adevăr. Aceste glume ne afectează indirect când vin din exterior către noi ( șef, amic, cunoștință..) și direct când sufletul este deschis (iubit/ă, mamă, tată, soră si frate).
Amblele linii sunt periculoase, glumele indirecte se ascund, iar glumele directe sunt reprimate.
Gluma proastă este apreciată de public, acolo unde nu sunt investite sentimente, și dureroasă acolo unde este iubire.
Glumele proaste însoțite de râsete, adică validate de factorii externi, ai senzația că sunt bune, fapt pentru care le repeți și nu realizezi greutatea lor negativă.
In majoritatea cazurilor se râde la o astfel de glumă, inteligentă, cu substrat, dar după o analiză în detaliu te bucuri că nu ești acolo, că nu faci parte din conținut. Ea este apreciată când nu sunt implicate sentimente. Ea este acceptată și îmbrățișată când suntem îndrăgostiți, când nu recunoaște nimeni nimic și nu suntem afectați de nimic.

Ce se ascunde, de fapt, în spatele acestei glume proaste?

Pentru mine înseamnă un limbaj al iubirii învățat de la părinți, neintenționat, pentru că s-a creat în mintea mea un mecanism de apărare.

Mintea mea a suprapus două situații:

▪️ Iubirea pe care o simțeam că există din partea părinților când eram mic, chiar dacă nu era arătată (primeam un cadou, timpul petrecut cu tata, pișcoturile mamei, hainele cumpărate de ei …)
▪️ Manifestările care contraziceau aceste sentimente de iubire (certuri repetate, neținutul de mână, lipsa îmbrățișărilor, critica….)

Erau confuze pentru mine aceste manifestări și ca o protecție a mea s-a creat acest „tipar”, mod de exprimare cu subînțeles, care este scos la suprafață inconștient.
Ceea ce scoți pe gură este un rezultat și nu ai scuze pentru efectele nedorite, conștient sau inconștient.
Repararea să fie conștientă, să te oprești și să analizezi ce s-a întâmplat, ce declanșezi, pentru că a plecat din tine, este treaba ta.
Dacă apare reculul după o glumă proastă, să îți asumi ce vezi sau auzi, putem vorbi de rănirea unor sentimente sau apăsare de buton.
În ambele cazuri ești obligat să protejezi și la rândul lui/ei să știe ce are de reparat/vindecat.

Adică mai exact:

Orice „glumă proastă” are un adevăr în spate, adevărul tău.

Dacă iți place ce citesti, impărtăseste-le si prietenilor:
Pin Share
Fara comentarii

Adauga un comentariu: