ETAPELE DEZVOLTĂRII EMOȚIONALE - Specialist in coaching - life, career & business coaching
15699
post-template-default,single,single-post,postid-15699,single-format-standard,sfsi_plus_actvite_theme_default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

ETAPELE DEZVOLTĂRII EMOȚIONALE

ETAPELE DEZVOLTĂRII EMOȚIONALE

Primul an

Ai momente când îți dai seama că ceva nu este în regulă cu tine. Parcă nu asta înseamnă să trăiești: ai job bun, funcție, salariu bun, familie, relație, ….
Apar primele semne, corpul te avertizează că ai cam obținut ceea ce ai vrut sau nu ești unde trebuie.
Apar din când în când persoane în jurul tău dezvoltate emoțional și câte o carte sau filmuleț, în care îi vezi numai titlul și crezi că nu rezonezi.
Acest an se poate prelungi, suprimând aceaste nevoi, revenind la obiceiurile deja avute.
Tiparul își face treaba!

Anul al 2-lea

Dacă procesul continuă fără să mai ascunzi emoțiile trăite, începe mai multă curiozitate, toate conștiente, logice, făra o implicare sufletească. Începi să citești prima carte de dezvoltare emoțională, pe care o termini peste o lună sau poate te înscrii la un curs pentru că este mai ușor. Parcurgi primul curs de dezvoltare emoțională, plătit din banii personali, în care începi să conștientizezi ce înseamnă a avea emoții, care sunt, corelarea corp inimă, dar sunt tot limbi străine pentru tine. Și uite așa te scalzi în această cunoaștere, dar fără o curățare, fără beneficii. Chiar auzi de terapie și încă nu este pentru tine, nu ai nevoie.

Începi să te lauzi în jurul tău și chiar dai sfaturi. Și acest an se poate prelungi dacă revii la tipare. Este foarte ușor să revii la „normal”!

Al 3-lea an

Lauda continuă în jurul tău și începi să-ti susți cauza.
Oricum este un an în care începi să ai mai mare deschidere! Citești mai mult, investești mai mult în cunoaștere, chiar timp dedicat.
Nu îți iese de fiecare dată, dar te simți bine că faci ceva pentru sănătatea ta mentală și ai auzit că trăiești mai mult.
Simți că vrei să împărtășești și o și faci. Mintea ta este plină de informație și vrei să dai mai departe, poate să fie menirea ta. Toate făcute dintr-o minte care nu cunoaște suferința inimii tale.
Ești în cunoaștere, entuziasmat/ă și nu înțelegi de ce ai aceste stări de bine!
Și aici poți reveni la tipar dacă egoul tău este măgulit cu o ofertă tentantă: job, partener/ă, aventură, viața de noapte….

Al 4-lea an

Apar practici zilnice pentru dezvoltarea emoțională: meditații, formări, lărgirea credinței, șesiuni terapeutice, cauți mentori. Începe practic formarea unui alt mediu, conștient/ă. Începi să crezi în ceea ce se simte în tine. Mintea coboară în suflet și invers. Încep conștientizări și aplici teoria. Te oprești din formări pentru că ai realizat că nu ai aplicat nimic.
Nu mai simți nevoia să împărtășești cu nimeni care nu cunoaște această dezvoltare emoțională. Îți cunoști valorile, rolurile pe care le aplici în viață, se conturează direcții clare.
Aici este pragul cel mai important!
Aici ai toate fricile și tentative de revenire la „normal”.
Rămâi în această lume sau revii la „normalul” tău?

Al 5-lea an

Dacă ai intrat în acest an, garantat nu te mai întorci la vechiul tu! Te-ai acceptat așa cum ești, ești conștient de mai multe ori pe zi, suferi, plângi, nu mai suprimi nimic. Trăiești și te recunoști aproape în fiecare ipostază. Este greu, dar știi că urmează binele. Orice apare nou în mintea ta, care îți strârnește o emoție, este pus pe pauza și analizat.
Meditația este un obicei, ritual.
Cărțile de dezvoltare emoțională sunt citite a 2-a oară și se iau notițe. Știi ce te motivează, de ce te temi, simți altfel durerea, stai în toate cu încredere și respect pentru sine.
Înțelegi ce înseamnă iubirea ta și ce poți oferi fără prea mult efort.
Relația de cuplu merge mai bine, poate chiar treci prin despărțire, pentru că cel de lângă tine a rămas unde tu nu mai ești.

Al 6-lea an

Ai crescut în conștiință două, trei trepte, poate.
Cunoști viața cu urcușurile și coborâșurile ei. Meditația este la nivelul de artă! Practici yoga, alimentație sănătoasă, vrei să trăiești mai mult, descoperi longevitatea, energii, sexualitatea. Valorile sunt la suprafață, dispar măștile. Măștile le folosești conștient în societate sau când consideri.
Nu ai cum să mai revii la eu-l vechi.
Mergi spre cunoașterea profundă, acesta este ritmul tău de viață, atât în job cât și acasă. Este totul despre tine.
Știi că dacă tu ești bine cu tine Echilibrezi Universul.

Al 7-lea an!
Dezvoltarea continuă

Al 8-lea an
..
..
Până la moarte!

___________________________________________

PS: Am realizat și structurat un program care te va ajuta în dezvoltarea emoțională, atât în job cât și în viața personală. Spun ajută, pentru că nu vreu să crezi că după trei luni ești tobă de IE (inteligența emoțională). Din experiența trăită, dezvoltarea ta depinde de timpul tău dedicat pentru tine. Cât de important ești tu pentru viața ta. Nici un curs, formare nu te transformă dacă nu trăiești pe pielea ta, simțurile tale. Acest program este munca mea din ultimii ani în dezvoltarea emoțională! Esența o am în 10 sesiuni (3 luni), deja trăite și practicate!
Mai multe detalii în privat sau, dacă știi exact ce vrei, las și calendarul meu pentru o programare gratuită.

Întâlnire cu mine, 30 min, gratuită!

Dacă iți place ce citesti, impărtăseste-le si prietenilor:
Pin Share
Fara comentarii

Adauga un comentariu: