DORINȚĂ vs OBIECTIV - Specialist in coaching - life, career & business coaching
15456
post-template-default,single,single-post,postid-15456,single-format-standard,sfsi_plus_actvite_theme_default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

DORINȚĂ vs OBIECTIV

DORINȚĂ vs OBIECTIV

La prima strigare „dorința” mă liniștește și mă motivează, în schimb ce, „obiectivul” mă frustrează și mă stresează, ducându-mă către muncă, cu sarcini și responsabilități.

Dintr-o altă perspectivă, uite cum stau lucrurile:

Obiectivul îți dă o direcție în care mintea se structurează. El este acolo, asemenea unui far care mai este privit din când în când, dintr-o laterală. Obiectivul nu este în permanență în mintea noastră, nu ne stresează și reapare când suntem pe direcție. În majoritatea cazurilor obiectivul este realizabil, mintea îl structurează pentru că tocmai i-am dat o sarcină, inconștient.  Noi ne vedem de cursul vieții și ea (mintea) ne ajută să-l atingem. În management obiectivul trebuie să fie SMART (SPECIFIC, MĂSURABIL, ACCESIBIL, RELEVANT și TIMP DELIMITAT). Odată ce aplicăm fiecare punct din SMART nu avem cum să nu-l atingem.

Dorința mă duce frumos, dar nu pe o direcție clară, nu este palpabilă, mă face să cred ceva ce nu există.  Ea nu poate fi realizabilă, mă duce spre frustrare și neîmplinire.  De multe ori tânjesc după ea și mă duce la neîncredere în sine. Adică de multe ori îmi doresc ceva ce nu pot să am niciodată.

Mai exact:

La trecerea dintre ani îți pui dorința de a avea o casă. Oare este ceva realizabil? Dacă nu este realizabilă această dorință, cum crezi că se va manifesta în decursul anului?

Posibil să îți apară destul de des în minte, dar nu într-o emoție pozitivă, vei fi frustrat/ă pentru că, cu trecerea timpului, vezi că nu este realizabilă.

În schimb, când această dorință o transformi într-un obiectiv lucrurile se pot schimb radical. Realizezi că poți avea potențial, vezi pașii, anticipezi perioada, mintea ta conștientizează și trece la treabă.

Fiecare dintre noi am copilărit cu dorințe și multe dintre ele au devenit frustrările și nerealizările noastre.

Este ca și cum:

◾ Îmi doresc să fiu fericit – este clar că nu ești fericit!

◾ Îmi doresc să fiu mai înțelegător cu partenerul/a – este clar că nu ești înțelegător!

◾ Îmi doresc să fiu bucuros – nu ești bucuros

◾ Îmi doresc să dețin controlul- nu ai control

◾ Îmi doresc să mă simt în siguranță – nu sunt în siguranță

◾ Îmi doresc să fiu acceptat – nu sunt acceptat

 

Nu doresc să șifonez puterea acestui cuvânt „dorința”, dar am vrut să pun accent pe conștientizarea lui.

 

Vezi ce dorință îți pui!

😉

Dacă iți place ce citesti, impărtăseste-le si prietenilor:
Pin Share
Fara comentarii

Adauga un comentariu: